1. Symbaloo – Uw eigen persoonlijke startpagina

[ A+ ] /[ A- ]

U kent dat gevoel vast ook wel. Dat gevoel dat er zoveel informatie is en dat u dat nooit kan bijhouden. Helaas is dat niet anders, er wordt dagelijks zoveel informatie gepubliceerd, dat is in een mensenleven niet te lezen. Daarom is het belangrijk dat u de informatie die u wel belangrijk vindt overzichtelijk in beeld brengt. Dat kan bijvoorbeeld door een persoonlijke startpagina in te richten. Daarop staan de zaken die voor u van belang zijn. Met één blik op uw startpagina ziet u het laatste nieuws, bent u op de hoogte van die zaken die voor u van belang zijn en klikt u door naar de voor u belangrijke websites.

We hebben gekozen voor de site van Symbaloo. Een eenvoudig, aantrekkelijk ogend en door veel mensen gewaardeerde website. Rondom het zoekvenster van Google kunt u zelf tal van interessante, informatieve en handige toepassingen plaatsen. Het is als het ware uw persoonlijke dashboard. Overzichtelijk, snel en precies op uw wensen afgestemd. U kunt deze pagina instellen als startpagina in uw browser. In dit hoofdstuk leert u hoe u zo’n Symbaloo-pagina kunt maken.

wpid2612-media_1365498132275.png

Dit is de startpagina die de makers van Symbaloo samengesteld hebben. Het geeft een goed indruk van het uiterlijk en de mogelijkheden.
(1) Elk blokje verwijst naar een site. U kunt er op klikken om naar de betreffende website te gaan. Heeft u een account dan kunt u de inhoud van de pagina naar uw egen wensen aanpassen en andere blokjes toevoegen en/of de blokjes verslepen naar een andere plek.
(2) Met het zoekvenster zoekt u direct in de zoekmachine van Google, de nieuwssite van Nu.nl of de weersite van Buienradar.
(3) U kunt meerdere pagina’s maken. Stel u heeft een hobby, dan kunt u een pagina maken met alle links en nieuwsberichten van sites die over uw hobby gaan.

Bekijk dit introductiefilmpje van Symbaloo eens. Het filmpje vindt u ook op de startpagina van Symbaloo.com.

U kunt zonder een eigen account al experimenteren met Symbaloo en de pagina naar uw wensen aanpassen. U kunt echter alleen met een eigen account de wijzigingen bewaren. Sluit u zonder account de pagina af, dan zijn al uw aanpassingen verdwenen. Voor een eerste verkenning en een eerste indruk kunt u eerst even ‘spelen’.

Dit bericht is geplaatst in 9. Symbaloo met de tags , . Bookmark de permalink.