2. Google Account – Een Google account aanmaken

[ A+ ] /[ A- ]

In dit hoofdstuk leren we u hoe u een Google-account aanmaakt. Tegelijkertijd met dit Google-account krijgt u een emailadres van de Googledients Gmail. Gmail is de gratis e-mailservice van Google. Met Gmail bent u in staat, waar ook ter wereld, uw e-mail te bekijken en te versturen. Wat Gmail bijzonder maakt is de enorme hoeveelheid mails en data die u op kunt slaan. Ruim 7 gigabite staat er tot uw beschikking. Daarnaast heeft Google een groot aantal diensten die u kunt gebruiken in combinatie met een Gmail- en Google Account.

In de instellingen en opties van de diverse Google-onderdelen zult u regelmatig geconfronteerd worden met het sociale netwerk Google+ (Google Plus). In deze handleiding behandelen we Google+ niet. Het is redelijk complex en u zult waarschijnlijk nog niet heel veel bekenden aantreffen.

wpid3593-media_1380792601474.png

Op de site van Google klikt op de link Inloggen (1).

wpid3594-media_1380792656373.png

U heeft nog geen Google-Account dus gaat u een account aanmaken. Klik op de link “Een account maken” (1).

wpid3592-media_1380792764431.png

U wordt nu gevraagd een formulier in te vullen.

(1) Vul hier uw voor- en achternaam in.

(2) Kies hier een gebruikersnaam. Dit kan uw eigen naam zijn, maar kan ook een fictieve naam zijn. Dit wordt uw mailadres. Google controleert of de door gekozen gebruikersnaam nog vrij is. Is de naam al in gebruik, dan stelt Gmail alternatieven voor.

(3) Wilt u liever een GoogleAccount maken op uw bestaande mailadres dan klikt u op de blauwe link “Ik gebruik liever mijn huidige e-mailadres“.

(4) Voer hier uw wachtwoord in. Kijk voor tips over hoe u een goed wachtwoord kiest bij het hoofdstuk 3. Een goed wachtwoord kiezen.
In het tweede tekstvak tikt u ter controle het wachtwoord nogmaals in.

(5) Geef uw geboortedatum op (ligt dat gevoelig, verzin dan een datum).

(6) Geef op of u man of vrouw bent, ligt dat gevoelig kies dan voor “overig”.

(7) Uw mobiele telefoon gebruikt Google om uw account te controleren en om uw wachtwoord naar toe te sturen als u die kwijt bent (via SMS). Let op dat dit een bestaand en door u te gebruiken nummer is.

(8) Heeft u een ander emailadres (bijvoorbeeld via uw internetprovider, geef die dan hier op. Google gebruikt dit mailadres als u uw wachtwoord bent vergeten, of om u te melden dat er iets mis is met uw account.

(9) Omdat er nogal eens reclame en ongewenste berichten worden gestuurd via Google, wil Google zeker weten of een mens bent. Veel bedrijven die ongewenste berichten rondsturen laten computers automatisch Google-accounts aanmaken. Daarom vraagt Google u om een bewijs. Dat werkt in principe door het overtikken van twee lastige woorden. Kunt u de woorden niet lezen dan kun u dit overslaan door een vinkje te zetten voor “Deze verificatie overslaan”. U krijgt dan een bericht met een code die u dient in te tikken op het aanmeldformulier. Het bericht wordt gestuurd naar het mobiele telefoonnummer dat u eerder hebt opgegeven.

(10) Dit zijn de twee woorden die u moet overtikken. Alleen een mens kan de woorden lezen. Maar dat is nog best lastig.
Kunt u het woord niet lezen klikt u dan op het symbool met het rondlopende pijltje. Daarmee krijgt u twee nieuwe woorden om over te tikken. Lukt het nog niet klik dan daarnaast op het symbool met het speakertje. De letters worden dan voorgelezen.

(11) Geef hier aan in welk land u woont.

(12) U kunt alleen een Google-account aanmaken als u de regels (gebruiksvoorwaarden) van Google accepteerd. Klik in het hokje en er komt een vinkje te staan ten teken dat u de voorwaarden accepteert.

(13) Klik nu op de knop “Volgende stap”.

NB: Het kan zijn dat in uw browser een extra keuzemogelijkheid aan de invullijst is toegevoegd: “Google instellen als mijn standaard startpagina.” U kunt besluiten of u de Googlezoekmachine als startpagina wilt hebben. Elke keer als u uw browser start dan wordt de Google-zoekmachine getoond. Haal het vinkje weg als u dat niet wilt.

wpid3595-media_1383916810991.png

Om uw Account in werking te stellen, moet u via een cijfercode bevestigen dat het account door u is aangemaakt. Er wordt een code per sms naar uw telefoon gestuurd. U kunt er ook voor kiezen om een gesproken code te ontvangen. De computer van Google belt dan uw nummer en een computerstem leest u de 6 nummers voor. Dit kiest u bij (1).
Klik nu op de knop “Doorgaan” (2).

wpid3596-media_1383916828145.png

Als u de code hebt ontvangen, dan tikt u deze in het tekstvak (1) en klikt u op de knop “Doorgaan” (2).

wpid3597-media_1383916871102.png

In het volgende scherm kunt u er voor kiezen een foto aan uw profiel toe te voegen. Dat kan een foto van uzelf zijn, of een foto van iets anders, hierin bent u geheel vrij. U kunt deze foto altijd en zo vaak als u wilt aanpassen.
(1) Wilt u geen foto toevoegen dan klikt u direct op de knop “Volgende stap”.
(2) Wij gaan wel een foto toevoegen en klikken op de link “Een foto toevoegen”.

wpid3598-media_1383916898810.png

We hebben een mooie foto op onze computer en klikken dus op “Selecteer een foto op je computer” (1)

wpid3599-media_1383916985007.png

In het volgende scherm klikken we op de foto van onze keuzen en vervolgens op de knop “Openen”.

wpid3600-media_1383917018391.png

Met de vierkantjes (1) kunt u precies aangeven welk deel van de foto u wilt gebruiken.
Klik vervolgens op de knop “Instellen als proefielfoto” (2).

wpid3601-media_1383917072087.png

En dit is het resultaat.
Klik weer op de knop “Volgende stap” (1).

wpid3602-media_1380793366215.png

De aanmaak van uw GoogleAccount wordt bevestigd. We zijn klaar en kunnen verder door op de knop “Aan de slag” (1) te klikken.

wpid3603-media_1380793427892.png

U komt weer op de Google zoekpagina. Echter dit keer staan uw gegevens bovenin het scherm.
Wilt u uw gegevens aanpassen dan klikt op het pijltje naast uw foto (1)

wpid3604-media_1380793467311.png

Vervolgens klikt u op Account (1) om uw gegevens te zien en eventueel aan te passen.

wpid3605-media_1380793549078.png

In dit scherm kunt u tal van instellingen aanpassen.

Dit bericht is geplaatst in 3. Een Google-account met de tags , . Bookmark de permalink.