1. Zoeken met Google – Inleiding

[ A+ ] /[ A- ]

U heeft al een paar keer over het internet gesurft. Gekeken naar het moois dat veel sites u te bieden hebben. U heeft zich verbaasd over de onderwerpen die terug te vinden zijn op het internet. Een e-mail aan een bekende geschreven en misschien al eens geluisterd naar een muziekfragment of gekeken naar een video. Tot zover is het een spannende ontdekkingsreis geweest, maar de vraag zal u vast wel eens te binnen geschoten zijn, hoe u nu snel uw weg kunt vinden in die enorme berg aan informatie.

De zoekmachine

wpid4369-media_1380801847609.png

Indexeren
Een zoekmachine is een website die speciaal is ontworpen om het internet af te zoeken naar woorden die op webpagina’s voorkomen. Een zoekmachine is in feite een computerprogramma dat niets anders doet dan het automatisch bezoeken van webpagina’s. Als hij een website bezoekt dan slaat hij alle gevonden woorden op in zijn computer; dit wordt indexeren genoemd. In die computer staan miljarden gevonden woorden met een verwijzing naar de webpagina’s waar de woorden zijn gevonden. Op het moment dat iemand door middel van de zoekmachine naar een woord zoekt, gaat de zoekmachine in zijn eigen computer na of het woord op één van de geïndexeerde webpagina’s voorkomt. Vervolgens presenteert de zoekmachine een lijst van alle webpagina’s waar het woord op voorkomt. Door op de verwijzing (hyperlink) te klikken wordt de genoemde website opgevraagd en wordt de pagina getoond waar het woord op voorkomt.

Een zoekmachine zoekt dus niet het internet af op het moment dat de gebruiker een woord intikt, de zoekmachine zoekt in zijn eigen computer naar de betreffende woorden die hij al eerder heeft gevonden. In feite maakt de computer van de zoekmachine een momentopname van een deel van het internet.

Omdat het internet constant verandert, zal de zoekmachine continu blijven indexeren en de reeds gevonden websites regelmatig bezoeken om te controleren of er iets veranderd is.

Dit bericht is geplaatst in 2. Zoeken met Google met de tags , . Bookmark de permalink.