5. Zoeken met Google – Afbeeldingen

[ A+ ] /[ A- ]

Google is van vele markten thuis. Niet alleen sites kunt u vinden via Google, maar ook afbeeldingen, video’s, nieuws, documenten spoort Google voor u op. Moeilijk? Welnee. Met een paar simpele handelingen tovert u de prachtigste beelden op uw beeldscherm.

wpid3323-media_1380805074175.png

Als u via www.google.nl de zoekmachine opvraagt, dan ziet u rechts bovenin een aantal keuzemogelijkheden. Onder andere ziet u Afbeeldingen staan. Klik hierop om naar de pagina van Google te gaan waarmee u naar afbeeldingen kunt zoeken.

wpid3324-media_1380805177189.png

U ziet, de pagina verschilt niet veel van de normale zoekpagina. In het zoekvenster tikt u de zoekwoorden in. In ons geval Metro Parijs. Klik nu op de knop met het vergrootglas (1).

De zoektips die we eerder gaven bij het onderdeel “Beter zoeken” kunt u ook bij het zoeken naar afbeeldingen gebruiken.

wpid3325-media_1380805214550.png

De volgende pagina toont u het resultaat. In dit geval heeft Google zo’n 80.000 afbeeldingen gevonden. De getoonde afbeeldingen (1) zijn verkleinde afbeeldingen. Deze worden ook wel thumbnails genoemd. Om de grote abeeldingen te zien klikt u op deze thumbnails.

Google heeft afbeeldingen gegroepeerd op onderwerp en toont ze boven de zoekresultaten. Veel mensen zoeken op “Metro Parijs Plattegrond” en die afbeeldingen vindt u door op de afbeelding bij (2) te klikken.

wpid3326-media_1380805301788.png

Als u uw muisaanwjzer boven de kleine afbeelding houdt, ziet u aanvullende informatie over de afbeelding. U kunt onderaan de afbeelding een indruk krijgen van de grootte van het plaatje (1). De getallen geven het aantal pixels weer. Om een indruk te geven. De meest gebruikte grootte van een beeldscherm is 1024 x 768 pixels.

Klik vervolgens op het plaatje van uw keuze.

wpid3327-media_1380805335826.png

De afbeelding wordt groter in een uitklapvenster getoond. Rechts ervan staat de afbeedinginformatie en drie knoppen.
(1) Wilt u naar de website waar deze afbeelding op staat dan gebruikt u de knop “Pagina bezoeken”.
(2) Bent u geïnteresseerd in de afbeelding in de originele grootte dan klikt u op “Afbeelding bekijken”. De afbeelding wordt dan getoond in een nieuw venster.
(3) Ook krijgt u een aantal soortgelijke afbeeldingen te zien.

(4) Soms worden afbeeldingen in meerdere groottes op het internet gezet. U vindt bijvoorbeeld een klein plaatje en wilt kijken of er een grotere versie van beschikbaar is. Klik dan op “Zoeken op afbeelding”.

wpid3328-media_1380805505806.png

Klikt u op “Afbeelding bekijken” dan ziet u alleen de bewuste foto in het originele formaat.

U kunt deze afbeelding kopiëren of opslaan op uw harde schijf. Denk daarbij wel aan het feit dat op afbeeldingen en teksten copyright berust en dat u doorgaans toestemming moet vragen aan de maker om de foto te gebruiken voor uw eigen publicatie.

Zoekhulpmiddelen

wpid3329-media_1380805729477.png

Onder het zoekvenster vindt u de knop Zoekhulpmiddelen (1). Klik hierop om meer zoekopties te krijgen (2). U kunt nu o.a. aangeven hoe groot de afbeelding minimaal moet zijn, wat voor soort afbeelding u zoekt en welke kleur de afbeelding moet bevatten. Vooral een kwestie van klikken en uitproberen.

Dit bericht is geplaatst in 2. Zoeken met Google met de tags , . Bookmark de permalink.