4. Zoeken met Google – Uw zoekvraag

[ A+ ] /[ A- ]

Voordat u besluit Google te gebruiken is het van belang voor uzelf goed duidelijk te krijgen welke informatie u wilt vinden. Bedenk wat er op de pagina moet staan die u zoekt. In dit deel geven we u een handreiking.

U kunt zich een aantal dingen van tevoren afvragen:

Wat zoek ik precies.
Baken het onderwerp af. Wees zo specifiek mogelijk en gebruik zo min mogelijk algemene en veelvoorkomende termen. U zoekt bijvoorbeeld informatie over een bepaald type camera. Zoek dan niet op “Canon fototoestel”, maar tik het typenummer van de camera in.

Synoniemen
Welke synoniemen passen bij mijn onderwerp. Zijn er woorden die dezelfde betekenis hebben als mijn zoekterm. Denk maar aan een kat of een poes. Gebruik dan beide synoniemen of verfijn uw zoekwoord om pagina’s over de woorden met een andere betekenis niet getoond te krijgen.

wpid3333-media_1380806373367.png

Taal
In welke taal moet de informatie zijn. Vaak geeft de zoekmachine de mogelijkheid een keuze te maken uit een aantal talen. Zoekt u ook informatie in het Engels gebruik dan (ook) Engelse woorden.
U kunt in Google bij zoekinstellingen (klik op het radarsymbooltje rechtsbovenin het scherm) aangeven in welke taal u standaard wilt zoeken. Ook kunt u aangeven in welke taal Google de berichten en knoppen toont. U kunt zelfs instellen dat Google de tekst automatisch voor u vertaalt.

Spelling
Wat is de juiste spelling van het zoekwoord en kan het zijn dat het zoekwoord meerdere schrijfvarianten heeft. Denk bijvoorbeeld aan elektrisiteit, electriciteit of elektriciteit. Whisky of whiskey.

Betekenis: heeft de zoekterm ook nog een andere betekenis of wordt de zoekterm in het buitenland voor iets anders gebruikt. Zo ja, combineer de zoekterm dan met een term die met het onderwerp te maken heeft, of kies een minder voor de hand liggende term.

Hoofdlettergebruik:
Bij Google maakt het niet uit hoe u de term intikt. Met of zonder hoofdletter, het resultaat blijft hetzelfde.

Actualiteit
Hoe recent moet de informatie zijn.

Geef niet te vlug op en probeer andere zoektermen en zoekmachines als u niet direct het antwoord op uw vraag vindt!

Dit bericht is geplaatst in 2. Zoeken met Google met de tags , . Bookmark de permalink.