7. Bloggen – Uw blog aanpassen – Instellingen

[ A+ ] /[ A- ]

Een niet zo sexy onderdeel van het bloggen, maar wel van belang zijn de instellingen. We nemen de belangrijkste door.

Basis

wpid3492-media_1381240854972.png

De basisinstellingen.
(1) Hier kunt u de titel van uw blog aanpassen.
(2) U kunt een omschrijvng van uw blog geven. Aard en onderwerp bijvoorbeeld.
(3) Bij deze opte kunt u aangeven of zoekmachines uw blog mogen vinden en of u in het overzicht van Bloggerblogs genoemd wilt worden. Schrijft u voor een algemeen publiek dan wit u natuurlijk zichtbaar zijn. Schrijft u voor een beperkte groep mensen, dan kunt u kiezen de terugvindbaarheid van uw blog te beperken.
(4) Hier kunt u uw webadres aanpassen.
(5) U kunt andere mensen toevoegen om mee te schrijven aan uw blog.
(6) In principe is uw blog voor iedereen leesbaar. Stel u wilt een blog hebben die alleen bepaalde mensen kunnen lezen (door u te bepalen), of waar u met een beperkt aantal mensen berichten kunt toevoegen dan kan dat. U stelt dat bij deze optie in.

Berichten en reacties

wpid3493-media_1381240953574.png

De belangrijkste instellingen voor uw berichten en de reacties daarop.
(1) Hoeveel berichten wilt u op uw startpagina. Standaard staat dit op 7. Bij publicatie van het 8ste bericht gaat het eerste bericht naar een volgende pagina. En zo gaat dat door bij elk nieuw bericht.
(2) Standaard kunnen mensen een reactie onder uw bericht plaatsen. Dat kan ook op een nieuwe pagina of in een pop-upvenster.
(3) U kunt hier bepalen wie er reacties mogen achterlaten. Kiest u voor iedereen, dan kunnen ook anonieme mensen reageren en is de kans op spam en ongewenste reacties groot. Daarom staat de tweede optie standaard ingesteld. De mensen die reageren moeten zich aanmelden met o.a. een (Google-)Account. De derde optie beperkt de reactiemogelijkheid tot alleen mensen met een Google-Account en bij de laatste optie moeten mensen zich als lid bij uw blog aanmelden.
(4) Wilt u de reacties eerst goedkeuren (moderaten) voordat ze zichtbaar worden op uw blog, of mogen ale reacties gelijk zichtbaar worden en bepaalt u later of de reacties gepast zijn.

Mobiel en e-mail

wpid3494-media_1381241083243.png

Dit zijn niet zo heel veel gebruikte instellingen. U kunt uw blog geschikt maken om nieuwe berichten te plaatsen via SMS of e-mail.

Taal en opmaak

wpid3495-media_1381241122323.png

Blogger herkent doorgaans wel de taal waarin u blogt, maar gek genoeg niet de tijd.
(1) Wilt u een andere taal instellen dan doet u dat hier.
(2) Onder ieder bericht komt een datum en het tijdstip waarop het artikel is gepubliceerd. Standaard staat daar de Pacifische tijd ingesteld, waardoor het lijkt dat sommige bloggers het liefst ’s nachts werken. Kies hier voor de juiste tijdzone om dat misverstand te corrigeren.
(3) De wijze waarop datum en tijd worden getoond kunt u ook aanpassen.

Overig

wpid3496-media_1381241189475.png

Wilt u stoppen met bloggen dan kunt u dat op deze pagina doen.
(1) Hier verwijdert u uw blog.
(2) Als u uw blog verwijdert verdwijnen ook al uw berichten. Met deze optie kunt u die veiligstellen door ze naar uw computer te downloaden. U kunt ze dan eventueel altijd nog in een nieuw blog importeren, zodat uw oude berichten op uw nieuwe blog ook weer zichtbaar zijn.
(3) Heeft u een oud blog en heeft u de berichten geëxporteerd, dan kunt u die berichten via deze optie weer op uw nieuwe blog zetten.

Dit bericht is geplaatst in 8. Bloggen met Blogger met de tags , . Bookmark de permalink.