4. Twitter – Volgen en gevolgd worden

[ A+ ] /[ A- ]

Twitter gaat pas echt werken als mensen uw berichten lezen en u de berichten van anderen leest. Wie uw berichten leest heeft u zelf in de hand. U leest er hier alles over.

NB. De Twitteraccount de wij voor deze handleiding gebruiken is fictief en wordt niet gebruikt om mee te twitteren.

Volgen

wpid4589-media_1385125914453.png

Bovenaan uw Twitterpagina vindt u een balk met een zoekvenster (1). Hiermee kunt u naar mensen zoeken. Tik hier de naam van een persoon die u zoekt en klik vervolgens op de Enter-toets. Laten we eens naar zanger "Marco Borsato" zoeken.

wpid4590-media_1391788270082.png

Twitter toont u gelijk al de eerste resultaten. Heeft u haast dan kunt u hier gelijk al op de gewenste account klikken. Wat opvalt is dat er meer Twitteraccounts van Marco Borsato zijn. Iedereen kan zich uitgeven als Marco Borsato en daarom checkt Twitter bepaalde acconts en zet bij het echte account een symbool met een vinkje.

We klikken op <Enter>, want we willen ook zien wat er over Marco Borsato wordt getwitterd.

wpid4591-media_1385126001442.png

Twitter geeft u als zoekresultaat berichten, personen, Foto’s en video’s (1) die te maken hebben met “Marco Borsato”. Dat zijn dus berichten van Marco Borsate, maar ook berichten van mensen over Marco Borsato.
We zoeken naar het Twitteraccount van Marco Borsato en klikken daarom in de likerkolom op “Personen” (2).

wpid4592-media_1385126723803.png

Rechts vindt u een lijst (1) met Twitterprofielen van mensen met de naam “Marco Borsato”. U kunt vervolgens op de profielfoto klikken om meer te weten te komen van de persoon die u gevonden heeft. Lijkt het u interessant om de berichten van deze persoon te gaan volgen, klik dan op “Volgen” (2).

Bekende mensen Twitteren vaak. Let echter wel op dat u ook daadwerkelijk het account kiest van de echte bekende persoon. Grappenmakers willen nog wel eens een nepprofiel maken en net doen of de beroemdheid Twittert. Zoek maar eens naar een bekende politicus, president of bekende Nederlander. Degene met de meeste Followers is doorgaans de echte beroemdheid. In dit geval is het profiel van Marco Borsato door Twitter gecontroleerd op echtheid, dat kunt u zien aan het vinkje (3).

Een goede manier om interessante mensen te vinden is door te kijken wie de personen die u volgt weer volgen. Zo bouwt u langzamerhand uw eigen groepje Twitteraars op.

wpid4593-media_1385126905058.png

Wilt u geholpen worden met een aantal suggesties. Dan kijkt u bij "Wie te volgen" (1). U krijgt nu Twitteraars te zien die geselecteerd zijn op basis van de actualiteit, populariteit of de mensen die u al volgt. Wilt u meer suggesties klik dan op "Alles weergeven".

Gevolgd worden

wpid4594-media_1385126984957.png

Natuurlijk gaat u uw omgeving vertellen dat u Twittert. U hoopt natuurlijk dat anderen ook zo enthousiast zijn en uw berichten gaan volgen. Iedereen die dat wil kan u in principe volgen. Als u een nieuwe volger heeft dan krijgt u daar een bericht via e-mail van. Vaak zullen mensen die u bent gaan volgen u ook weer terugvolgen. Dat is dus de ideale manier om aan een grote groep volgers te komen.
Klik op "Volgers" (1) (engelse term: followers) om een overzicht te zien van mensen die uw berichten volgen.

media_1398260347858.png

Dit is één van onze volgers. Lijkt deze persoon u leuk om terug te volgen, dan klikt u op de knop “Volgen” (1).
Kent u de persoon niet, of vindt u hem of haar niet interessant om te volgen, dan doet u gewoon niets. Iemand kan uw berichten ewoon volgen, zonder dat u hem persé terug hoeft te volgen.

Blokkeren

wpid4595-media_1385127018981.png

Het kan soms voorkomen dat u liever niet wilt dat een persoon uw berichten leest. Misschien omdat u die persoon niet kent, of omdat zijn berichten u niet aanstaan. Deze persoon kunt u blokkeren. Als u het mailtje van Twitter ontvangt waarin de betreffende persoon als volger wordt aangekondigd kunt u in de e-mail klikken op de link naar zijn profiel. U ziet nu de Twitterpagina van de betreffende persoon. Klik op het icoontje met het persoontje (1) en klik op "Blokkeren". Deze Twitteraar zal voortaan niet meer uw berichten kunnen zien.

U kunt ook op uw Twitterpagina klikken op "Volgers" (1) om de lijst met mensen die uw berichten volgen te zien. U klikt nu op de naam van de volger om naar zijn profielpagina te gaan.

wpid4596-media_1385127087502.png

Vervolgens klikt op de knop met het radartje (1). In het uitklapmenu klikt u op “@Gebruikersnaam blokkeren” (2).

Ontvolgen

wpid4597-media_1385127222027.png

wpid4598-media_1385127245704.png

Als blijkt dat een Twitteraar niet langer meer interessante berichten schrijft, dan kunt u simpel stoppen met het volgen van deze persoon. Klik op de foto van betreffende persoon. U komt nu op zijn Twitterpagina. U ziet daar de blauwe knop “Volg je nu”. Als u daar met u muis overheen gaat dan wordt de knop rood en staat er “ontvolgen” (engelse term: unfollow). Klikt u vervolgens dan stopt u met volgen.

wpid4599-media_1385127289123.png

U kunt ook op uw eigen Twitterpagina klikken op “Volgend” (1) om een lijst van mensen die u volgt te bekijken.

wpid4600-media_1385127938817.png

U krijgt nu de lijst met de mensen die u volgt. Ga weer met uw muis over de groene knop, deze wordt rood en klik vervolgens op "Ontvolgen" (1)

Uw Tweets beschermen

wpid4601-media_1385128069276.png

Stel u wilt niet dat iedereen zomaar uw tweets leest. Eigenlijk wilt u dat alleen de mensen die u goedkeurt, uw tweets kunnen lezen en niemand anders. Bijvoorbeeld alleen uw familieleden mogen uw tweets zien. Dat kan.

U kunt uw account beschermen. Iedereen die uw tweets wilt lezen moet daarvoor bij u een verzoek indienen. U keurt elk persoon die u wilt volgen goed. U krijgt een email zodra iemand om tegang tot uw tweets vraagt.

U stelt dit in bij de “instellingen”. Klik daarvoor rechtsboven in de zwarte balk op het radarsymbooltje (1). Kies in het uitklpamenu voor de optie (2) “Instellingen”.

wpid4602-media_1385128521499.png

In het volgende scherm klikt u in het linkermenu op “Beveiliging en privacy” (1).

wpid4603-media_1385128714563.png

U scrollt naar beneden en zet een vinkje bij de optie (1) “Mijn tweets afschermen” (engelse term: Protect my tweets).
U kunt er voor kiezen om het vinkje weg te halen bij “Anderen kunnen mij vinden via mijn e-mailadres” (2) als u op die manier niet gevonden wilt worden.
Klik vervolgens op de knop “Wijzigingen opslaan” en uw account is beschermd.

wpid4604-media_1385129397836.png

Als iemand nu uw Twitterpagina bezoekt ziet hij dit symbool (1).

media_1398261447961.png

Iemand heeft door op de “Volgen” knop te drukken een verzoek naar u verstuurd om uw tweets te mogen volgen. U krijgt het verzoek per email. De persoon die u wilt volgen krijgt te zien dat zijn toelating “In afwachting” (1) is. Zodra u het verzoek heeft goedgekeurd dan ontvangt deze persoon uw tweets.

Taal en tijd instellen

wpid4605-media_1385129477110.png

Als u weer naar de instellingenpagina gaat en en de eerste optie “Account” (1) klikt dan ziet u daar de mogelijkheid om de taal (2) en tijd (3) in te stellen.

Dit bericht is geplaatst in 7. Twitter met de tags . Bookmark de permalink.